İnternetten Satış Yapmak İçin Gerekenler

İnternetten Satış Yapmak İçin Gerekenler

İnternetten Satış Yapmak

Her gün  binlerce kişi alacakları ürün ve hizmetleri internet üzerinden arıyorlar, Bu aramalarının %80'inden fazlasını ise mobil cihazları ile gerçekleştiriyorlar. Hızla büyüyen online satış pazarında siz de e-ticaret sitenizi kurarak bu ekosistemde kısa süre içerisinde yer alabilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurmak ve internetten satışa başlamak bazı şartlar gereklidir. Bu şartları sizler için bir araya getirdik.

Ürün

İnternetten satış yapmak istiyorsunuz ve ne satacağınıza karar vermediyseniz ilk yapmanız gereken ürün ya da ürünleri belirlemek. Tek bir ürün satışı yapabileceğiniz gibi birden fazla ürün çeşidinin satışını yapabilirsiniz.  Tek bir ürün ya da ürün grubu ile başlayarakta ürün yelpazenizi sonradan genişletebilirsiniz. 

Plan

Bir iş planınızın olması çok önemli. Kampanya dönemleri, ürün fiyatlandırması, özel günler, stok kontrolü vb. tüm çalışmalarınız için bir iş planı oluşturmanız hem size kolaylık sağlayacak hem de e-ticaret sitenizi daha iyi bir performans ile yönetmenizi sağlayacaktır.

Vergi Mükellefi Olmak

Vergi mükellefi olmak demek bir şirketinizin olması demektir. İnternetten aldığınız siparişler karşılığındaki ödemeler için fatura kesmeniz gerekir. Bundan dolayı bir şirketinizin olması gereklidir. Ayrıca sanal pos başvuruları, alternatif ödeme yöntemleri vb. Online olarak kredi kartıyla ödeme alabilmek için şirketinizin olması gereklidir. Eğer herhangi bir şirketiniz yoksa bir şahıs şirketi kurarak e-ticaret sitenizi açabilir, internetten satışlara başlayabilirsiniz.

Alan Adı

E-ticaret sitenizi aktif etmek için bir alan adına ihtiyacınız vari Alan adı bir e-ticaret sitesi için en önemli unsurlardan biridir. Alan adı seçiminizi yaparken akılda kalması oldukça önemlidir. Alan adı kaydınızı sitemiz üzerinden yapabilirsiniz. 

Bütçe

İnternetten satış yapmak için bütçe planlaması yapmanız gereklidir.

E-ticaret Altyapısı

İnternetten satış yapmak için bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız vardır. Bir e-ticaret sitenizin olması hem müşteri memnuniyeti açısından hem de daha geniş kapsamlı bir online satış yönetimi için gereklidir. E-ticaret sitenizi kurarken hazır bir e-ticaret altyapısı ile başlamanızı öneririz. Çünkü, hazır e-ticaret altyapıları her sektöre yönelik ihtiyaçları karşılayacak şekilde geliştirilmiş olup, online satışlarda başarılı olmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Ödeme sistemlerinden, arama motoru altyapısına kadar bir çok bileşeni içeriğinde barındırmaktadır.