İnternetten Satış Yapmak İsteyenler İçin İpuçları

İnternetten Satış Yapmak İsteyenler İçin İpuçları

İnternetten satış yapmak isteyenler için ipuçları bu yazımızda yer almaktadır. Teknolojinin gelişmesi kolaylıkla internet kullanımın sağlanması ve dünyanın yaşadığı pandemi sıkıntısında sonra artan taleple birlikte e-ticaret sektöründe artış gerçekleşti. İnsanlar tek bir tuş ile satın almak istedikleri ürünlerin internet üzerinden satışını yaparak bol kazançlar ve marka değeri kazanabilirsiniz. Birçok kişinin girdiği e-ticaret sektöründe aklınıza gelebilecek tüm ürünleri bulabilir satın alabilirsiniz. E-ticaret sektörün iyi yerlere gelmek için yapmanız gereken ipuçları vardır bunlar;

İnternetten Satış Yapmak

MARKA VE ALAN ADI

Kısa, kolay anlaşılabilir, kolay telaffuz edilebilen ve akılda kalacak sahip olacağınız markaya uzun vadeli olarak değer katabilecek özgün bir alan adına sahip olmanız gerekiyor. Ve kullanacağınız alan adı yanına ".com" uzantısı kullanmaya dikkat etmelisiniz.

E-TİCARET PLATFORMLARI

Sahip olduğunuz e-ticaret sitesinde yapacağınız ticaretlerin yanı sıra e-ticaret sektöründe büyük platformlar olan N11, Çiçek Sepeti, Ptt Avm, Hepsiburada, Trendyol pazaryerlerini kullanmanız önemlidir. Bu sitelerde fiziki dükkanlarda ödediğiniz kira ücreti ya da komisyonlar ile satış yapabilirsiniz.

TASARIM VE İÇERİK KALİTESİ

E-ticaret yapmak için tasarlayacağınız web sitesinin kaliteli, gözü yormayan bir tasarıma sahip olması siteyi ziyaret eden kullanıcılar için sahip olacaklar ilk izlenimde önemlidir. Daha sonra satışını yapacağınız ürünlerin kaliteli görseller ile desteklenmeli ve kullanacağınız içeriklerde düzgün bir Türkçe ile yazılması önemlidir.

POS VE ÖDEME SİSTEMİ

Ödeme almak için bir altyapıya ihtiyacınız olacak. Pratik ödeme sistemi sağlayan ödeme platformlarından hizmet alabilirsiniz. Bu ödeme sistemlerini kullanarak Instagram’dan bile sipariş alabilirsiniz. Ödeme kuruluşlarının bu hizmeti, müşterinizin içini güvenlik konusunda da rahatlatacaktır.

TANITIM VE SEO

E-ticaret sektöründe iyi yerlere gelmeniz ve tercih edilmeniz için site tanımı yapmak çok önemlidir. Bunun yapmanız gerekenler internet üzerinde bol reklam yapmak ve arama motorlarında üst sıralarda yer almanızı sağlayacak SEO kullanımı bu alanda önemlidir.

İLETİŞİM VE MÜŞTERİ DESTEĞİ

Sitenizi kullanmak isteyen kullanıcıların güvenini kazanmak ve sitenizin tercih edilmesini sağlamak için site içerisinde 7/24 hizmet veren canlı online destek hattı bulunmalıdır. Daha sonra site içerisinde müşterilerin sizlere iletişime geçmesini sağlayacak telefon, e-posta ve adres bilgilerinin yer alması da güven açısında önemli bir detaydır.

MOBİL VE SOSYAL MEDYA

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonların gelişmesi ve kullanımın artmasıyla birlikte tüm işler telefonlardan gerçekleşiyor. O yüzden kullanacağınız sitenin mobil arayüzü iyi olmalıdır. İkinci olarakta Sosyal medya platformlarını iyi kullanmak sosyal medya üzerinden sipariş alımı sağlamak yararlıdır.

GÜVENLİK VE SERTİFİKALAR

Kullanacağınız sitenin kimlik bilgilerinin doğru sağlanması ile birlikte SSL sertifikasına sahip olabilirsiniz ve bu sayede sitenin güvenirliğini kullanıcılara gösterip tercih edilebilirsiniz. Sitenizin güvenli altyapıya sahip olması önemli husustur.

FATURA VE SATIŞ SONRASI DESTEK

Yapacağınız her satışla birlikte satış yaptığınız kişiye aldığı ürün ile birlikte fatura göndermeniz önemlidir. Yaşanabilecek bir sorun karşısında çözüm bulabilir. Bu sayede müşterilerinizi memnun edebilirsiniz. Verdiğiniz fatura sayesinde de vergilendirilmiş kazanç elde edebilirsiniz.

HAZIR E-TİCARET SİTESİ

Bir e-ticaret sitesi kurmadan önce hazır hosting desteği sunan e-ticaret paketlerinden yararlanabiliriz. Sunulan bu hizmet ile birlikte kaliteli ve güvenli altyapı ile hizmet vermeye başlayabilirsiniz.